berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerst

Pensions in Berlijn

Het vinden van een pension in Berlijn is niet eenvoudig. Niet dat ze er niet zijn: integendeel Berlijn telt veel, heel veel pensions. Je vindt ze in alle stadsdelen en in alle prijsklassen.

Hotel Pension DeltaZe zijn er wel, maar ze vinden -laat staan vergelijken- is een heel ander verhaal. Een zoekopdracht in je favoriete zoekmachine levert waarschijnlijk duizenden hits op, maar om die nu allemaal stuk voor stuk af te lopen..?

De enige plek waar je nog redelijk gemakkelijk naar een pension kunt zoeken is op de website van de Berlijnse VVV: visitBerlin. Je kunt daar ook wat specifieker zoeken: in een bepaalde wijk, of in de buurt van een bepaalde attractie. Je kunt je zoekopdracht begrenzen tot pensions met een bepaald aantal sterren, of een bepaalde prijs. 

In de zoekresultaten vind je redelijk uitgebreide gegevens van de pensions; niet alleen prijs en adres, maar ook de voorzieningen die ze bieden. Bovendien kun je eenvoudig zien bij welke bezienswaardigheden het pension in de buurt ligt.

Wees je er wel van bewust dat visitBerlin niet zelf gegevens van pensions verzamelt. De pensionhouders kunnen die zelf aanleveren, waarna visitBerlin ze - als ze aan de daaraangestelde voorwaarden voldoen - in hun systeem opneemt. Boeken kan via visitBerlin, of rechtstreeks bij het pension van je keuze. In dat laatste geval zul je het wel eerst zelf nog even in een zoekmachine moeten terugvinden. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.