berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

La Soupe Populaire CANTEEN

In 2013 werd La Soupe Populaire in Berlijn onderscheiden met een Bib Gourmand. In 2019 werd het La Soupe Populaire CANTEEN. Wat bleef is dat het draait om moderne versies van klassieke Berlijnse gerechten.

Bötzow BrauereiBierbrouwerij
In zijn hoogtijdagen was de Bötzow Brauerei op Prenzlauer Berg de grootste brouwerij van noord-Duitsland. In de Biergarten was ooit plaats voor 6.000 mensen. Maar nadat de brouwerij in de oorlog beschadigd was geraakt en Hermann Bötzow zelfmoord had gepleegd kwam er in 1945 een eind aan de sinds 1864 bestaande bierfabriek en vier jaar later was de hele brouwerij ontmanteld. Het bood jarenlang een deprimerend en desolaat aanzicht. In 2010 werd het terrein gekocht door de miljonair Hans Georg Näder, eigenaar van het Otto Bock-imperium.

Restaurant
Het was diezelfde Hans Georg Näder die Tim Raue belde met de vraag of hij in de voormalige brouwerij een restaurant zou willen beginnen. Over drie weken, wel te verstaan, want Herr Näder is niet zo van het op de lange baan schuiven. 
Raue zei "ja" en richtte het restaurant als zogenaamd atelierhuis in, waar wisselende exposities over hedendaagse kunst worden ingericht. Wel kunst die te pruimen moet zijn, want Raue laat zich in zijn creaties door de kunstwerken inspireren. En zo kon je sinds 17 mei 2013 in een gebouw dat er uitziet als een verlaten fabriek eten in een high-class restaurant.

La Soupe PopulaireLa Soupe Populaire, zoals Tim Raue het restaurant noemde, was zijn derde restaurant: hij had al het op de Japans-Thaise leuken geïnspireerde Sra Bua by Tim Raue in het beroemde Hotel Adlon aan de Parizer Platz en het met twee Michelin-sterren onderscheiden Tim Raue op de Rudi-Dutschke-Straße 26 in Kreuzberg, vlakbij Checkpoint Charlie. Inmiddels heeft hij ook brasseries in Berlijn, München en Konstanz en restaurants in Dubai, St Moritz en op het eiland Sylt. Een restaurant in Potsdam is in voorbereiding.

En de vermelding in de Bib Gourmand kreeg Raue al toen La Soupe Populaire nog maar negen maanden was geopend, dus qua eten zit het wel goed bij de kok die vroeger met zijn jeugdbende Bande 36 de wijk Kreuzberg terroriseerde.

Verbouwing
Op 4 april 2016 sloot La Soupe Populaire voor een ingrijpende verbouwing. Die had in december 2017 moeten zijn afgerond, maar het zat allemaal blijkbaar een beetje tegen. De planning is nu eind 2019, hoewel het niemand zou verbazen als ook dat niet wordt gehaald.

La Soupe Populaire CANTEEN
Inmiddels werd begin 2019 een min of meer light versie van La Soupe Populaire geopend: La Soupe Populaire CANTEEN. Wat bleef is dat het draait om klassieke Berlijnse gerechten: moderne versies van gerechten zoals Königsberger Klopse, Berliner Leber, Senfeier en Bienenstich.
Het restaurant en de bar zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 24.00 uur (de keuken van 12.00 tot 14.00 en 18.00 tot 22.00 uur) en zaterdag van 18.00 tot 24.00 uur (keuken 18.00 tot 22.00 uur). Zondag gesloten.
En omdat je niet de enige bent die deze plek heeft ontdekt is reserveren aan te raden. Doe dat zo mogelijk een week of twee vantevoren.


La Soupe Populaire 
Prenzlauer Allee 242, Berlijn


U-Bhf: Rosa-Luxemburg-Platz, Senefelderplatz 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn