berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Hamburgertent Burgeramt

Vergeet Hamburg, want voor een geweldige hamburger moet je gewoon in Berlijn zijn! Bij Burgeramt, in Friedrichshain, staan zoveel goede hamburgers op de menukaart dat je echt even wat tijd moet uittrekken om je bestelling te doen.

Berlijn_Burgeramt-hamburgersEn heb je eindelijk een keuze gemaakt voor een hamburger, dan ben je er nog niet. Want vervolgens kun je ook weer kiezen uit verschillende soorten bijgerechten, zoals dikke of dunne frietjes, gepofte aardappel of frietjes van zoete (maar veel gezondere) aardappels. Om over de verschillende sausjes nog maar te zwijgen.

Advies
Alle medewerkers van Burgeramt spreken vloeiend Engels, wat in feite niet raar is in zo’n Amerikaans-georiënteerde zaak. En het maakt de advisering over al die keuzemogelijkheden meteen een stuk makkelijker. Dat adviseren doen ze overigens met veel plezier en enthousiasme. Dus vraag er vooral naar. 

Door de populariteit van dit burgertentje is het vaak druk en kan het dus even duren voordat je uiteindelijke bestelling op tafel staat. Gelukkig kun je ondertussen je ogen en oren goed de kost geven, want alle muren, het hele plafond en zelfs de menukaart zijn een grote collage van legendarische hiphopartiesten en/of bijbehorende albumhoezen. Uiteraard is dat muziekgenre ook continue op de achtergrond te horen. Niet jouw smaak? Die burgers zeker weten wel... 

Burgeramt 
Krossener Strasse 21-22
10245 Berlijn (Friedrichshain)

U-Bhf: Samariterstraße

Berlijn_Burgeramt-hamburgers-restaurant

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.