berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Café Morgenrot

Café Morgenrot in Berlijn is een bijzonder café. Het wordt gerund door een collectief van elf collectiviteitsleden, die naast het café ook nog tal van activiteiten organiseren. Morgenrot wordt geprezen om zijn veganistisch ontbijtbuffet, waarvoor je betaalt naar 'eigen inzicht'.

MorgenrotHet op de Kastanienallee gevestigde "bedrijf in collectief zelfbestuur" mag gerust behoorlijk uniek genoemd worden. De elf collectiviteitsleden runnen gezamenlijk het café, waar ook regelmatig infomarkten over verschillende onderwerpen worden gehouden en films worden vertoond.

In de kelder van het café is een dansruimte. En wie de hele nacht heeft doorgedanst kan meteen blijven, want Morgenrot biedt vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 15.00 uur een veganistisch ontbijtbuffet aan voor een prijs van tussen de negen en dertien euro. Net wat jij meent dat het waard is en hoeveel jij van je budget voor het collectief over hebt. Vanaf 15.00 uur worden veganistische soepen en snacks geserveerd.

Geopend: dinsdag tot en met donderdag van 12.00 tot 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 03.00 uur en zondag van 11.00 tot 00.00 uur. Maandag gesloten.

Café Morgenrot 
Kastanienallee 85
10435 Berlin (Prenzlauer Berg)

U-Bhf: Eberswalder Straße



 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.