berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerst

The Weinmeister

The Weinmeister is een gunstig in Berlin-Mitte gelegen design-hotel. Volgens eigen zeggen een van de beste hotels van Berlijn, maar dat zou jij waarschijnlijk ook zeggen als je een hotel had. Zeker is in ieder geval dat wij er alleen maar lovende woorden over hebben gehoord. 

The Weinmeister ligt tussen Neue Schönhauser Straße en Rosenthaler Straße in, op loopafstand van Hackesche Höfe. En binnen vijf minuten sta je op Alexanderplatz. Het hotel richt zich vooral op creatieve types uit de wereld van muziek, mode en film en dat levert een hippe sfeer op. De kamers zijn minimalistisch ingericht, met als hoofdkleuren zwart, grijs en donkerbruin. Ze zijn natuurlijk voorzien van CD- en DVD-speler. Niet van een televisie, want daar doen ze bij The Weinmeister niet aan. Televisiekijken doe je maar op de Apple iMac, waarmee iedere kamer is uitgerust. Aan de muur portretten van acteurs, modellen en artiesten gemaakt door de Berlijnse top-fotograaf Henrik Pfeifer. 

The WeinmeisterRelaxen
Alle 84 kamers zijn uitgerust met een oversized bed en vloerverwarming. En als je er toch bent, kijk dan even naar de verlichting op de kamer: alle lampen zijn handgemaakt. Filosofie van The Weinmeister is dat ze zich richten op relaxen, comfort en service. Ze hebben dus natuurlijk ook een spa, waar je terecht kunt voor massage of schoonheidsbehandeling. Desgewenst met een personal trainer. 

Het hotel beschikt over een lounge en dakterras, van waar je een fraai zicht hebt op de Fernsehturm van Berlijn. De Schwarz-Bar is niet genoemd naar de kleur van de inrichting, of de lange nachten die je er kunt doorbrengen, maar naar de Duitse actrice Jessica Schwarz, waarvan wordt beweerd dat ze vaste hotelgast is.

Het is een prima, centraal gelegen plek voor het betere hipster-gevoel in Berlijn. Een kamer heb je er vanaf 129 euro (exclusief nogal prijzig ontbijt). Maar dat is dan weer wel inclusief W-Lan, zoals ze WiFi in Duitsland noemen.

The Weinmeister
Weinmeister Straße 2
10178 Berlin (Mitte) 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.