berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Hotel Ludwig von Beethoven

Je hebt van die hotels waar je als redactie van Berlijn-Nu steeds weer terugkomt. Het driesterrenhotel Ludwig von Beethoven, op de grens van de wijken Kreuzberg en Neukölln in Berlijn, is zo'n hotel. Een betaalbaar hotel zonder poespas op een paar honderd meter van de levendige Hermannplatz.

Hotel Ludwig von BeethovenHet driesterrenhotel Ludwig von Beethoven ligt op de grens van de gezellige wijken Kreuzberg en Neukölln, slechts een paar honderd meter van de Hermannplatz, waar je niet alleen een metro vindt (U7 en U8), maar waar ook een rechtstreekse bus van en naar de luchthaven Schönefeld stopt. Op de Hermannplatz werd in 1929 ook het (toen) grootste warenhuis ter wereld gebouwd:  Karstadt. Toen dit haar deuren opende telde het negen verdiepingen met een totaal van ongeveer 72.000 vierkante meter vloeroppervlak (KaDeWe had toen minder dan 30.000 vierkante meter) en had het ongeveer 4000 medewerkers. Karstadt heeft ook een eigen tunnel naar het metrostation: de Karstadt- of Buschmann-tunnel.

Restaurants
Het hotel ligt recht tegenover het 50 hectare grote Volkspark Hasenheide, waar het zeker in de zomer heerlijk toeven is. In het park is 's-zomers ook een openlucht-bioscoop. Je kunt ook fijn verblijven op een van de vele terrassen aan Hasenheide, waar je ook een keur aan zeer betaalbare eetgelegenheden vindt, variërend van "bürgerliche Küche" tot Thais, Indisch, Vietnamees, Grieks. En Italiaans natuurlijk, want het is maar iets meer dan vijf minuten lopen naar onze favoriete Italiaan in Berlijn: Ristorante Il nuovo Primo.

Voor het hotel staat nog een origineel stuk van de Berlijnse Muur. Dit stond eerder in de Kommandantenstraße, tussen de wijken Kreuzberg en Mitte en is na de val van de muur door Hotel Ludwig van Beethoven gekocht en naar deze plek overgebracht.

Hotel Ludwig von BeethovenHotel
Ludwig von Beethoven heeft een 24-uurs receptie. Die zit op de 2e verdieping, waardoor je eerst een stukje met de lift moet, voordat je in het hotel belandt. Je kunt er 's-ochtends uitgebreid ontbijten in de lichte ontbijtruimte en in de lobby liggen iedere ochtend gratis verse kranten voor je klaar: der Tagesspiegel, Die Welt en de Berliner Morgenpost. De WiFi (WLAN) in alle kamers en openbare ruimten is gratis. Die kamers zijn overigens ruim en schoon. Ben je met de auto naar Berlijn gekomen dan is het goed te weten dat er op de binnenplaats achter het hotel een parkeerplaats -met ruim voldoende ruimte- is waar je (gratis) je auto kunt stallen. Het dakterras van het hotel is bij mooi weer van 's-ochtends vroeg tot 22:00 uur geopend. In 2014 beloonde Tripadvisor het hotel met een Zertifikat für Exzellenz.

TIP: alle aanbiedingen-sites ten spijt kun je bij Ludwig von Beethoven het goedkoopst overnachten als je via de hotel-website rechtstreeks bij het hotel zelf boekt.

Hotel Ludwig von Beethoven (Facebook)
Hasenheide 14,
10967 Berlin (Kreuzberg)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.