berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerst

Hoscars voor de beste hostels in Berlijn

De grootste bookingswebsite voor hostels ter wereld, Hostelsworld.com, kent jaarlijks de Hoscars toe aan de beste hostels ter wereld. PLUS Berlin in Berlijn werd in 2016 uitgeroepen tot het beste extra grote hostel ter wereld.

Een hostel is oorspronkelijk een goedkope overnachtingsgelegenheid voor jongeren op vakantie. Leeftijdsgrenzen worden tegenwoordig zelden meer gehanteerd, ze accepteren nu gasten van alle leeftijden, zowel individueel als in groepsverband. Je treft er doorgaans veelal backpackers aan. Maar de meeste hostels zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De aanduiding 'jeugdherberg' is definitief passé.

Berlijn telt een groot aantal hostels, van verschillende grootte en prijsniveau. Kijk maar eens op bijvoorbeeld Booking.com, waar alleen al in Berlijn zo'n zestig hostels staan opgenomen. 

De grootste bookingswebsite voor hostels ter wereld, het in Ierland gevestigde Hostelsworld.com, maakt jaarlijks een ranking van de beste hostels ter wereld. Ze doen dat op basis van de ruim een miljoen beoordelingen die hun klanten op hun website achterlaten. De winnende hostels worden beloond met een zogenaamde Hoscar (de Hostelworld.com Customer Annual Ratings).

PLUS BerlinIn Duitsland werd in 2016 het in de Heidelbergse binnenstad gelegen en retro ingerichte hostel Lotte het best beoordeeld. In 2019 werd deze beoordeling geprolongeerd. Berlijn moet het meer hebben van de grote(re) hostels: het in de buurt van de East Side Gallery gelegen PLUS Berlin werd dat jaar uitgeroepen tot het beste extra grote (minimaal 251 bedden) hostel ter wereld. In dezelfde categorie behaalde Generator Berlin Mitte toen een achtste plaats. In de categorie beste grote hostels ter wereld (151-350 bedden) eindigde het Berlijnse Circus Hostel in 2016 op een tiende plaats.

Hoscars 
Als gezegd worden de hostels jaarlijks uitgereikt. Er zijn verschillende categoriën, waarvoor een hostel in de prijzen kan vallen. Die verschillen van beste hostel voor alleenreizende mannelijke of vrouwelijke reizigers, tot de hostels met de beste value for money, of de beste locatie. Om maar wat te noemen. Op de site van Hostelworld kun je ze allemaal terugvinden.
Een overzicht (met rating!) van alle 98 hostels in Berlijn vind je hier.  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.