berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerst

Café Westberlin

Niet ver van Checkpoint Charlie in Berlijn, maar toch nauwelijks bezocht door toeristen, vind je Café Westberlin. Waar koffie en tijdschriften samenkomen.

WestberlinOpmerkelijk hoe voor veel toeristen in Berlijn de Friedrichstraße lijkt op te houden zodra ze museum Haus am Checkpoint Charlie hebben bereikt. Terwijl als ze daar even de Kochstraße zouden zijn overgestoken ze aan hun rechterhand een fantastisch café hadden aangetroffen: Westberlin. 

Bij Westberlin hebben ze iets met koffie en iets met tijdschriften, wat op zich natuurlijk al een mooie combinatie is. Maar het is ook nog eens een prima plek om een van hun lekkere sandwiches te nuttigen. Of een kop heerlijke vegetarische soep. En voordat je weer verder gaat naar het Holocaust-monument of Topographie des Terrors kun je meteen even je e-mail of Facebook checken, want de WiFi is er gratis. Hadden we al gezegd dat ze niet alleen voor, maar ook achter een terrasje hebben?

Westberlin is maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 19.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Café Westberlin 
Friedrichstraße 215
10969 Berlin (Mitte)

U-Bhf: Kochstraße / Checkpoint Charlie 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.