berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Berlin Fashion Week

Twee keer per jaar is Berlijn het internationale centrum voor fashion en lifestyle. Dan wordt de Berliner Fashion Week gehouden, een aanrader voor iedereen die van mode houdt.

De Berlin Fashion Week wordt sinds 2007 twee keer per jaar, in de maanden januari en juli, gehouden. Het is een nog relatief jong evenement, dat er steeds beter in slaagt zich een vaste plaats te veroveren tussen de al veel langer bestaande fashion weeks in New York, Londen, Parijs en Milaan. De 'hoofdact' van het evenement is de Mercedes-Benz Fashion Week show.

Tijdens de Fashion Week en in samenwerking met het tijdschrift Elle krijgt jong internationaal talent de gelegenheid hun ontwerpen te exposeren in Berlijn. Voor de handelaren in mode is er de Start your Fashion Business-competitie en iedere zomer wordt aan een jonge ontwerper de Designer for Tomorrow Award uitgereikt. De winnaar van deze felbegeerde prijs mag in de wintereditie van de fashion week zijn eigen show te presenteren.

Als onderdeel van de Berliner Fashion Week wordt een groot aantal beurzen georganiseerd, waaronder het inmiddels vermaarde "Bread and Butter", dat zich richt op street en urban kleding en wordt gehouden op het voormalige vliegveld Tempelhof. Daarnaast vinden op verschillende locaties in Berlijn allerhande activiteiten plaats, die doorgaans ook voor publiek toegankelijk zijn. Kijk voor een overzicht van alle evenementen en locaties op de website van de Berlin Fashion Week.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn