berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spree

BLESS home

Wonen in een winkel. Of winkelen in een woning. BLESS home in Berlijn is moeilijk te omschrijven. Daarom kun je er maar beter zelf gaan kijken.

BLESS homeHet project is niet nieuw, de bewoners zijn dat wel: niet lang geleden trokken ze in het appartement op de derde verdieping in een achterhuis op de Oderbergerstrasse in Berlijn. Ze wonen en werken hier.
Het is niet meteen duidelijk of zij nu wonen in een winkel, of dat jij winkelt in een woning. Want alles wat je ziet kun je ter plekke uitproberen en kopen. Tot het appartement zelf aan toe. Je graait in de kledingkast, neemt een kopje thee en relaxt in een hangmat ...

BLESS home is een ondefinieerbare mix van mode, interieur en conceptuele kunst. Het idee is van de ontwerpers Ines Kaag en Desiree Heiss, die in 1997 met hun label BLESS begonnen en sindsdien bekend zijn om hun ongebruikelijke ontwerp-ideeën. Naast hun eigen ontwerpen werken ze met merken als Adidas, Weekday en Longchamps. 

Ze vinden dat dingen het best tot hun recht komen in hun natuurlijke omgeving. Je moet zelf maar bepalen of wat je in het appartement ziet conceptuele kunst is, of dat het appartement zelf conceptuele kunst is ...
De bewoners van BLESS home betalen een lagere huur om op hun eigen huis te passen. Kaag en Heiss zelf wonen in Berlijn en Parijs.

BLESS Home is woensdag tot en met zondag geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Daarnaast kun je er terecht op afspraak. Voor het maken van een afspraak stuur je even een mailtje naar Shop@BlessBerlin.com.

BLESS Home Berlin 
Oderbergerstrasse 60, Berlijn
achterhuis 3e verdieping (trap, geen lift)
10435 Berlin (Prenzlauer Berg)

U-Bhf: Eberswalder Straße
Bus: Sredzkistraße (N2)
Tram: Schwedter Straße (12, M1)

BLESS Home Berlin

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.