berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerst

Treptower Park

Berlijn is een stad met veel facetten. Naast een bruisende metropool is het een stad waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. Als je even wil bijkomen van alle highlights en indrukken kun je terecht in een van de parken in de stad. Het Treptower Park is ideaal om even te relaxen aan de oevers van de Spree.

Berlijn_treptower-parkHet Treptower Park ligt aan de rivier de Spree en is het recreatiegebied van de Oost-Berlijners, die er wat eten in de stalletjes langs de waterkant of picknicken op de grote grasvelden. In het park, aan de Poesjkinallee ligt een groot Sovjetmonument ter nagedachtenis aan de Russische gevallenen bij de strijd om Berlijn in 1945.

Russen
Het is gebouwd in de typische Russische stijl van die dagen, maar is indrukwekkend door zijn pompeuze vormgeving en reusachtige afmetingen. Vrijwel alle Russische toeristen die Berlijn aandoen, brengen daar een bezoek en leggen bloemen neer bij verschillende onderdelen van het monument.

Berlijn_treptower-park-1

Ligging
Het Treptower Park is te bereiken met de S-Bahn. De metro stopt direct aan de rand van het park op het gelijknamige station. Dat station ligt aan de ringbaan die rond het centrum van Berlijn loopt. Vanaf het Hauptbahnhof en de stations Friedrichstrasse of Alexanderplatz moet je overstappen op station Ostkreuz op de ringbaan en wel de metro die in zuidelijke richting rijdt. Het volgende station is Treptower Park.

Dit artikel is een bijdrage van Bart van den Eijnde.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.