www.berlijn-now.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
berlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Berliner Luft

Berliner Luft is een traditioneel dessert met een lange geschiedenis. Het is een frambozensaus met zoete ei-room. Het is†niet duur, maar wel er-rug lekker. En in een uurtje maak je het zelf!†

Voor dit recept wordt gewerkt met rauwe eieren. Het is daarom belangrijk verse†eieren te gebruiken!

Berlijn_recept-berliner-luft250 gram frambozen
3 eieren
125 gram suiker
1 citroen
4 bladen gelatine (wit)
1/4 liter appelsap
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1/7 liter slagroom
4 lange vingers (koekjes)
water

Splits de eieren zodat je 1 kommetje eiwit en 1 kommetje eigeel hebt.
Doe de suiker bij het eigeel en sla het met een garde luchtig.
Pers de citroen uit en meng het sap erdoor.
Laat ondertussen de gelatine 10 minuten in water wellen.
Verwarm de appelsap en laat de gelatine daarin oplossen.
De appelsap voorzichtig helemaal door de eiermassa roeren.

Koel de massa af tot deze begint te stollen.
Doe de vanillesuiker door het eiwit en sla dit stijf.
Doe het stijfgeslagen eiwit in dessertschaaltjes (glas is het mooist) en giet de eier/appelsapmassa erover.
Zet de dessertschaaltjes op een koude plek en laat ze afkoelen tot de inhoud stolt.

Frambozensaus
Nu kan de frambozensaus worden gemaakt.
Doe de frambozen met 2 eetlepels suiker (of naar smaak meer of minder) in een maatbeker en pureer ze met een staafmixer.
Verdeel de frambozensaus over de dessertschaaltjes, en versier het dessert met lange vingers en slagroom.
Genieten maar!

Van Berliner Luft zijn ook meer 'luxe' uitvoeringen mogelijk. Vervang de appelsap bijvoorbeeld eens door witte wijn. Of, ook er-rug lekker: champagne! In plaats van lange vingers neem je dan natuurlijk meringues.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn