berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Fototour in Berlijn

Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar waarom zou je niet eens meegaan met een fototour in Berlijn? Zo leg je zelf als herinnering aan Berlijn de mooiste plekjes vast. 

FototourDe redactie van Berlijn-Now houdt van foto's en fotograferen. En zeker Berlijn is voor de fotograaf een fascinerende stad, met schrille contrasten. Niet zo heel bekend, maar daarom zeker niet minder interessant, is het om een keer mee te gaan op een fototour of fotosafari. In Berlijn zijn er verschillende, waar je -vaak onder begeleiding van een professionele fotograaf- op de meest fotogenieke plekjes komt. De fotografen helpen je bovendien graag om met jouw camera de mooiste resultaten te bereiken.

Mocht zo'n tour je wat lijken, orienteer je dan eerst goed: er zijn touren voor beginners, profs en alles wat daar tussenin zit. Ook richten de touren zich op heel verschillende onderwerpen, variërend van 'toeristisch Berlijn' tot .... De mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. En voor de ene tour kun je rustig een hele dag uittrekken, terwijl de andere er na een paar uur alweer opzit.

Naast de 'vaste' touren organiseren veel organisaties ook individuele touren, helemaal afgestemd op jouw niveau en jouw interessegebied. Dat kost natuurlijk wel wat meer dan met een groep optrekken. Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat. Je foto's vindt je straks misschien wel terug op onze foto-pagina!

De redactie van Berlijn-Now zet enkele organisaties die fototours organiseren in Berlijn op een rij:

* Fototouren Berlin biedt verschillende touren aan, op verschillende niveau's: van beginner tot top-fotograaf. Er zijn onder meer touren naar Potsdamer Platz en de regeringswijk, maar ook naar fotogenieke gebouwen als een oude autowerkplaats, of een stilgelegde brikettenfabriek. De kosten bedragen circa 89 euro.

Fototour* Go4Foto heeft bijna twintig meer themagerichte touren. Zo nemen ze je onder meer mee naar metrostations, hofjes in Kreuzberg en plaatsen waar ooit filmopnamen zijn gemaakt. Maar je kunt je er ook richten op onderwerpen als typografie of streetart. Kosten: 69 tot 89 euro.

* De Berlin School of Photography richt zich vooral op het geven van fotocursussen, maar organiseert ook een aantal -steeds wisselende- fototouren. Zo kun je met BSP naar het Festival of Lights, of in de adventtijd naar Weihnachtsmarkten. Tot het vaste repertoire horen de touren "Die blaue Stunde" en de "Big Five" van Berlijn (Potsdamer Platz, Holocaustmonument, Brandenburger Tor, Siegessäule en Reichstag) Ze kunnen je in sommige gevallen ook aan een camera helpen, mocht je die onverhoopt thuis hebben laten liggen. De kosten variëren, maar reken voor deelname aan een tour rond de 100 euro.

* Good2Know organiseert niet alleen fototouren naar verschillende locaties (kosten: 40-50 euro), maar ook wat zij noemen 'fotowalks', waarbij je naar een historische locatie gaat en -alvorens je met je camera aan de slag gaat- ook een rondleiding krijgt. De fototouren duren vijf uur, de wandelingen drie uur. Die laatste kosten circa 30 euro.

* Ook Enter Studio organiseert fototours, waaronder de Berlin After Dark fototour naar steeds andere locaties. Voor nachtfotografie is een statief handig, maar mocht je dat niet van huis hebben meegebracht dan kun je dat voor 10 euro ook bij hun huren. Deelname aan de tours zelf kost rond de 49 euro.

Berlin School of Photography
Enter Studio
Fototouren Berlin
Go4Foto
Good2Know     

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.