berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

In Berlijn is altijd wel iets te doen ....

Het jaar begint in Berlijn altijd met de traditionele Nieuwjaarsloop vanaf de Brandenburger Tor. En vanaf dat moment gaat het los: Fashion Week, Berlinale, MaerzMusik, Festtage van de Staatsoper, Karneval der Kulturen, Classic Open Air, Internationaal Bierfestival, Internationaal Literatuurfestival, Festival of Lights, JazzFest. En nog veel meer voor het jaar met een enorme Silvesterparty op de Straße des 17. Juni en een groots vuurwerk boven Brandenburger Tor wordt afgesloten.

Naast al deze evenementen en herdenkingen kun je in Berlijn natuurlijk ook altijd terecht voor interessante en leuke exposities in de vele musea en galerieën in de stad. Berlijn-Now zet de belangrijkste evenementen en exposities voor je op een rijtje.

  


Evenement

Informatie

 

winterwelt berlijn

Vanaf eind oktober verandert de Potsdamer Platz in het centrum van Berlijn in een grote winterwereld. Een..

In Berlijn is altijd wel iets te doen ....

Sprookjesdagen Berlijn

Op de Berliner Märchentage (sprookjesdagen) staan sprookjes centraal. Voorlezers, auteurs, illustrators,..

In Berlijn is altijd wel iets te doen ....

JazzFest Berlin

JazzFest Berlin is onderdeel van de Berliner Festspiele en biedt vier dagen lang (van 3 tot en met 6 november..

In Berlijn is altijd wel iets te doen ....

Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.