berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Jüdische Kulturtage | 5 - 14 september 2023

Locatie: Diverse locaties

De Jüdische Kulturtage in Berlijn presenteren de joodse cultuur in al haar facetten. Van 5 tot en met 14 september 2023, met jazz, soul, pop, rock, wereldmuziek, synagogemuziek, klassiek, cabaret, literatuur, voordrachten, openluchtdiensten, eten en een groot feest bieden de tien festivaldagen de gelegenheid diep in het Joodse leven te duiken. Ook is er de (gratis toegankelijke) tentoonstelling L'Chaim - Op het leven! In 2023 vinden de Jüdische Kulturtage voor de 36e keer plaats. Dit jaar is het motto "Das schöne Sehen".

Eén dag verandert de Fasanenstraße in Charlottenburg (tussen Kantstraße en Kurfürstendamm) in Shuk Ha' Carmel, de belangrijkste markt van Tel Aviv.

Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.