berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerst

Myfest | 1 mei 2023

Locatie: Mariannenplatz, Kreuzberg, Berlijn

Straatfestivals, feesten en concerten, 1 mei is in Berlijn een boeiende dag. Het centrum van de festiviteiten rond de Dag van de Arbeid is het Myfest in Kreuzberg. Maar ook elders in Berlijn wordt deze dag gevierd met evenementen voor het hele gezin.

Het straatfestival in Kreuzberg (oorspronkelijk -en met succes- in 2003 ingesteld om de 'traditionele' 1 mei-rellen in die wijk tegen te gaan) biedt vele culinaire en culturele evenementen; van concerten tot brandweerdemonstraties. Op het programma vele podia, waar afwisselend meer dan 20 DJ's en bands optreden. Daarnaast zijn er op het straatfestival optredens van kunstenaars, cabaretiers en talloze artiesten.

Ook is er een 
uitgebreid kinderprogramma: naast een kinderzwembad en avonturenparcours op de Mariannenplatz is er schminken, origami, een wedstrijd blikjes gooien en kunnen er papieren maskers en kostuums worden geknutseld.

De festiviteiten in Kreuzberg beginnen om 11.30 uur en gaan door tot middernacht.

Myfest in Berlin-Kreuzberg Facebook Twitter
Mariannenplatz, Berlijn (Kreuzberg)

U-Bhf: Kottbusser Tor, Görlitzer Bahnhof

Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn