berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Neuköllner Maientage | 26 april - 19 mei 2019

Locatie: Volkspark Hasenheide, Berlijn

Het grootste parkfeest van Berlijn, de door het stadsdeel Neukölln georganiseerde Neuköllner Maientage, vindt dit jaar voor alweer de 56e keer plaats. Plaats van handeling is het Volkspark Hasenheide. De fair biedt elk jaar vele attracties, kraampjes en shows. En ook dit jaar zijn de achtbanen en spookhuizen natuurlijk weer present. In totaal 14 bands, kunstenaars en DJ's verzorgen de live‐muziek.

Voor de kleintjes zijn de Maientage een waar paradijs met een kinderprogramma met clowns en vele verrassingen. Daarnaast meer dan 20 attracties, waaronder de bungeesprong en reuzen-waterballen. En natuurlijk mogen we de carrousels, miniscooters en de heuse kinder-treinbaan niet vergeten. Op Familiedag (iedere woensdag) mogen de kinderen ook nog eens voor halve prijs op alle draaimolens en banen!
Voor de "groten" zijn er spectaculaire attracties als een reuzenlooping (42 meter hoog!), Duitslands grootste mobiele rafting‐baan en de mega-glijbaan Bayern Rutsch'n.

Iedere zaterdag is er rond 22.00 uur vuurwerk.

De Neuköllner Maientage worden gehouden van vrijdag 26 april tot en met zondag 19 mei 2019 en zijn maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 23.00 uur geopend, woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur en op zon- en feestdagen van 14.00 tot 23.00 uur. De toegang tot het park is gratis, de attracties kunnen wel geld kosten. 

Neuköllner Maientage
Volkspark Hasenheide (hoofdingang is aan de Columbiadamm)
10965 Berlijn (Neukölln)

U-Bhf: Boddinstraße, Hermannplatz, Südstern
Bus: N7 (Fichtestraße, Hasenheide), M41 (Gräfestraße, Jahnstraße).

Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn