berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spree

Lollapalooza | 9 - 10 september 2023

Locatie: Olympiastadion & Olympiapark, Berlijn

Na Chicago, Santiago, Buenos Aires en São Paulo zet het Lollapalooza Festival wederom voet op Europese bodem met twee dagen (9 en 10 september 2023) vol live muziek, mode, eten, kunst en cultuur in Berlijn. Het belangrijkste popfestival in de Verenigde Staten kwam in september 2015 voor de eerste keer naar Europa. Net als het originele festival in Chicago treden er internationale supersterren en veelbelovende nieuwkomers op.

Lollapalooza is in 1991 bedacht en ontstaan door de leadzanger van Jane's Addiction, tijdens het afscheidstournee van de band. Tegenwoordig kent het festival jaarlijks meerdere edities, duizenden bezoekers en treden de grootste bands ter wereld er maar al te graag op. Dit jaar met onder meer Mumford & Sons, David Guetta, Ava Max, Imagine Dragons, Macklemore en Jason Derulo. Inmiddels is Lollapalooza een van de grootste muziekfestivals ter wereld. In Berlijn trekt het festival zo'n 100.000 bezoekers. Voor de kinderen is er Kidzapalooza.

Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.