berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spree

Stad van vele gezichten

De Duitse hoofdstad Berlijn is een unieke stad vanwege haar geschiedenis. De Muur verdeelde de stad jarenlang in twee zones en zorgde er voor dat de Tweede Wereldoorlog welhaast tastbaar bleef. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat veel bezienswaardigheden een relatie hebben met het oorlogsverleden van Berlijn en de daaropvolgende Koude Oorlog. Maar Berlijn heeft veel meer te bieden!

Een bezoek aan de restanten van de ooit 160 kilometer lange Berlijnse Muur is natuurlijk een 'must'. Het wereldberoemde Checkpoint Charlie met het naastgelegen Museum Haus am Checkpoint Charlie hoort vanzelfsprekend ook op het lijstje.

Houd je van musea dan zit je in Berlijn ook goed: de stad telt bijna 200 musea, waaronder een aantal wereldberoemde. Op het 'Museum Insel' vind je vlak bij elkaar enkele van de grootste musea van Berlijn waaronder het Altes Museum, het Pergamon Museum, de Alte Nationalgalerie, het Bode-Museum en het Neues Museum. Ook kun je hier de indrukwekkende Berliner Domkerk bezoeken.

Aan de Pariser Platz staat aan het einde van de praalweg Unter den Linden de veel gefotografeerde toegangspoort van Berlijn, de Brandenburger Tor. Ook de Rijksdag, het Duitse parlementsgebouw met de transparante koepel op het midden van het dak, is een bezoek meer dan waard. Verder zijn er nog volop andere attracties in Berlijn, zoals de Potsdamer Platz, het beroemde warenhuis KaDeWe, de televisietoren, Slot Charlottenburg en prachtige parken en tuinen.

Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn