berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerst

Max und Moritz

Wie kent ze niet, Max und Moritz, de deugnieten uit de verhalen van Wilhelm Busch? Als het maar even kan gaan we tijdens een verblijf in Berlijn bij ze eten. U weet wel: gutbürgerliche Küche...

Berlijn_diner-max-und-moritz-restaurantHet authentieke Wirtshaus (herberg) Max und Moritz in Berlijn doet al sinds 1902 aan gutbürgerliche Küche. Ze serveren er een keur aan typisch oud-Berlijnse gerechten zoals Hoppel-Poppel, Kasseler Rippenspeer, Königsberger Klopse, Berliner Eisbein en Rote Grütze. Maar u kunt natuurlijk ook besluiten de vermaarde Max und Moritz Steak te bestellen. 

Sinds de opening ruim een eeuw geleden is er natuurlijk veel veranderd, maar gebleven zijn de muurreliëfs die in het kort de geschiedenis van Max und Moritz vertellen, de geschilderde blauw-groene wandtegels, het gebrandschilderde glas en het smeedijzerwerk. En de internationale, familiaire sfeer, natuurlijk. Een absolute aanrader voor wie lekker, maar betaalbaar wil eten in Berlijn!

Wirtshaus Max und Moritz 
Oranienstraße 162
10969 Berlin (Kreuzberg)

U-Bhf: Moritzplatz

Denk er aan dat je bij Max und Moritz alleen kontant kunt betalen.
Reserveren is aan te bevelen. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.