berlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Buck & Breck

We weten het niet helemaal zeker, maar we vermoeden dat Buck & Breck wel eens de kleinste cocktailbar van Berlijn -zo niet de hele wereld- zou kunnen zijn.

Buck & BreckGelukkig verraadt buiten alleen een belletje met de aanduiding "bar" dat je voor de deur van een heuse cocktailbar staat. En als je het niet had geweten was je er zelf ook zo aan voorbij gelopen. Meer dan drie mensen mogen er niet tegelijk naar binnen. Buck & Breck biedt immers maar voor 14 mensen plek; dan is deze coctailbar -qua omvang niet veel meer dan een beetje eetkamer- echt stampvol. 

Niet zo'n ramp als je er toch niet zoveel te zoeken hebt, maar laten de barmannen Gonçalo de Sousa Monteiro en Holger Groll nou ook nog eens op geheel eigen wijze uitstekende cocktails maken. De flessen zijn niet zoals gebruikelijk voorzien van labels met de merknamen van de producenten, maar van kleurcodes waarin ogenschijnlijk alleen zij de weg weten te vinden. 

De inrichting is minimalistisch. En roken mag, zodat fanatieke niet-rokers deze plek maar beter kunnen mijden. Om teleurstelling te voorkomen kun je het best even bellen om te vragen of er nog plek is. Dat is bewezen de beste manier om ook daadwerkelijk zo'n felbegeerde plek aan de bar te bemachtigen. 

Vergeet niet je portemonnee mee te nemen: de prijzen van de drankjes beginnen bij € 10,50. Maar ze zijn dan ook niet voor niets uitgeroepen tot de beste cocktailbar van 2012. En mogen van Mixologie de titel Bar des Jahres 2015 voeren.

Dagelijks geopend vanaf 19.00 uur (als het wintertijd is vanaf 20.00 uur). Sluiten doen ze om 04.00 uur (zomer- en wintertijd).

Buck & Breck 
Brunnenstraße 177
10119 Berlin (Mitte)

U-Bhf: Rosenthaler Platz 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.