berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerst

Reza, franse wijn in Berlijn

Als je niet zeker wist dat je in Berlijn zat, zou je toch zweren dat je ergens in het Parijs van de twintiger jaren was verdwaald. Klopt. Je bent in Reza, het enige echte Franse café in Berlijn.

RezaReza, eigenaar en naamgever van het café, begon zijn carrière als ober in een Parijse bar. Daar ontmoette hij beroemdheden als Dustin Hoffmann, Bob Dylan en Jack Nicholson, die voor een kop koffie of glas wijn maar al te graag bereid bleken een foto van henzelf af te staan, voorzien van een persoonlijke boodschap. Het duurde niet lang of Reza was collectionateur van dergelijke zwart-wit foto's van beroemdheden. 

Eigen café
Tien jaar geleden besloot Reza de sprong in het diepe te wagen en opende hij zijn eigen café. Voor de inrichting tekende de Zwitserse hoogleraar architectuur Max Dudler, die de zaak in de kleuren zwart, wit en bordeauxrood stak. Aan de muren natuurlijk een deel van Reza's inmiddels beroemde en legendarische fotoverzameling. 

De gasten kunnen er bepaald niet van wakker liggen dat Reza een 'Rauchercafé' is geworden en dus geen etenswaren meer mag verkopen. Ze blijven gewoon genieten van hun glaasje Franse wijn. En net als in Parijs trekt ook Reza's café een bonte mengeling aan nationaliteiten. Zodat het niet nodig is dat je Frans spreekt.
Reza's vind je tussen Nollendorf- en Winterfeldtplatz. Binnen zijn er 40 plaatsen, bij mooi weer buiten ook nog eens twintig. Je kunt er van 09.00 tot 03.00 uur terecht.

Reza Café Bar
Maaßenstraße 4
10777 Berlin

U-Bhf: Nollendorfplatz


 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.