berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Van Imbiß tot Sterrenrestaurant

In Berlijn hoef je zeker niet van de honger om te komen. Een Imbiß of stalletje waar je de beroemde Currywurst kunt kopen is nooit ver weg. Maar Berlijn telt ook 22 sterrenrestaurants, met in totaal 27 Michelin-sterren. En verder is er natuurlijk nog altijd de 'gutbürgerliche Küche' met haar traditionele gerechten.

Berlijn is een sterk internationaal georiënteerde stad. Dat merk je ook aan de eetgelegenheden. Er zijn weinig wereldkeukens die je in Berlijn níet kunt eten. Een belangrijk deel van de Berlijnse bevolking is van Turkse komaf; er zijn dan ook veel gelegenheden waar je Turks kunt eten. Ook kom je in Berlijn veel Vietnamese restaurantjes tegen, omdat de toenmalige DDR goede contacten onderhield met Noord-Vietnam en veel mensen uit dat "socialistische broederland" als 'Vertragsarbeiter' in Oost-Duitsland kwamen werken en vervolgens bleven.

Eten hoef je in Berlijn niet per se in een restaurant. Ook in veel café's kun je voor uiterst schappelijke prijzen meer dan uitstekend eten, In sommige zelfs 24 uur per dag!

Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn