berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Food Festivals

De culinaire scene in Berlijn is van hoge kwaliteit en blijft zichzelf nog steeds verbeteren. Eten dat je in Berlijn kunt krijgen bestaat al lang niet meer uit vette worst, kool en doorgekookte salzkartoffeln. De stad telt 18 sterrenrestaurants met in totaal 25 Michelin-sterren, en daar komen er ieder jaar meer bij.
Het kan bijna niet anders of dat vertaalt zich ook 'op straat' in meer aandacht voor eten. 

Food Festivals, evenementen voor foodies. Berlijn-Now zet bestaande en nieuwe initiatieven op een rijtje!

Street Food Thursday
In een historische hal staat iedere donderdagavond 'street food' centraal. De initiatiefnemers willen laten zien dat Berlijn meer te bieden heeft dan Currywurst en Döner. Je kunt dat hier proeven (en kopen). Er zijn marktkraampjes waar chefkoks hun heerlijkheden bereiden. Hier heb je de mogelijkheid kennis te maken met nog niet ontdekt kooktalent, omdat geen van de chefs over een eigen zaak of het startkapitaal daarvoor beschikt. Wat ze delen is hun passie voor koken.

Street Food Thursday (Facebook)

Wanneer: iedere donderdagavond van 17.00 tot 22.00 uur
Waar: Markthalle IX, Eisenbahnstraße 42, 10997 Berlin (Kreuzberg)

Internationale Grüne Woche

De Internationale Grüne Woche (IWG) in Berlijn is 's-werelds grootste consumentenbeurs voor voeding en land- en tuinbouw. Verse vlees-, vis- en zuivelproducten staan hier centraal, maar natuurlijk ontbreken ook andere voedselproducten niet. Ook is er een uitgebreide selectie van internationale wijnen, bier en gedestilleerd. Op de "Bio Markt" zijn tal van biologische producten te vinden.

Producenten uit de hele wereld komen naar deze beurs om nieuwe producten te testen en te presenteren, of om het imago van hun naam of merk te versterken. Op de beurs worden ook producten rechtstreeks aan de consument verkocht. Op het beursterrein vind je bovendien een dierenhal, belevenisboerderij en nog veel meer.

Internationale Grüne Woche

Wanneer: januari
Waar: Messe Berlin

Kulinarisches Kino
Eten, genieten en milieu zijn de thema's van de "culinaire bioscoop", die als onderdeel van de Berlinale wordt gehouden. Het programma bestaat uit 12 speelfilms, documentaires en korte films die allemaal "voedsel" als centraal thema hebben. Na de films kun je gebruik maken van een door topkoks bereide maaltijd, die op de hoofdfilm van die dag is geïnspireerd.

Kulinarisches Kino

Wanneer: februari
Waar: Martin-Gropius-Bau, Niederkirchnerstraße 7, 10963 Berlin (Kreuzberg)

eat!berlin
Dit gastronomisch festival in Berlijn is een allegaartje van fantasierijke kleine en grote activiteiten. Zo kon je in eerdere edities een workshop worst bakken volgen, verzorgde topkok en kookboekenauteur Bernie Riedler samen met zijn grootmoeder een vijfgangen-diner en was er een pop-up dinner party waar vanuit het niets honderden volledig in het wit geklede mensen aanschoven. Maar er zijn ook serieuze activiteiten, zoals lezingen, workshops en cursussen.

eat!berlin

Wanneer: eind februari
Waar: diverse locaties

Next Organic Berlin
Deze beurs in Berlijn is een platvorm voor de nieuwe generatie boeren, producenten en winkeliers van hoogwaardige, maar verantwoord en zo duurzaam mogelijk geproduceerd voedsel en drank. De focus ligt daarbij op nieuwe trends en innovatieve ideeën. Internationale, nationale en regionale bedrijven presenteren er hun producten en er zijn verschillende live cooking shows en proeverijen. Een beurs voor experts, foodies, gastronomen en ontdekkers.

Next Organic Berlin  

Wanneer: mei
Waar: Flughafen Tempelhof

Berlin Food Week
Aanvankelijk begonnen als een weekend-evenement is de Berlin Food Week inmiddels uitgegroeid tot een culinaire week. Op een food market (gastronomische markt) kunnen diverse hapjes worden geproefd, er is een symposium en er wordt een City Menu geserveerd. Dat laatste in verschillende deelnemende restaurants, die allemaal hetzelfde menu serveren, maar daaraan steeds hun eigen invulling hebben gegeven.

Berlin Food Week

Wanneer: oktober
Waar: diverse locaties

Eat & Style
Live-shows van de beste koks, hapjes gemaakt door deelnemende restaurants, tips uit de professionele keuken, proeven van eten en dranken, workshops en inspiratie en ideeën opdoen voor decoratie: het is er allemaal op dit culinair evenement.

Eat & Style Berlin

Wanneer: november
Waar: STATION-Berlin, Luckenwalder Straße 4-6, 10963 Berlin (Kreuzberg)

Berlin Food Tour
Wil je eens op een heel andere met het culinaire Berlijn kennismaken? Ga dan eens op stap met de Berlin Food Tour. In 3,5 uur kom je met een groepje van 10-12 mensen op de meest fantastische locaties.
Alle informatie vind je op hun website.

BFS Berlin Food Tour

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.