berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spree

Bezoek musea in Berlijn gratis of met korting!

Berlijn kent vele musea en al bijna evenveel kaarten, waarmee je gratis of met korting musea kunt bezoeken. De redactie van Berlijn-Nu zet ze op een rijtje.

Museumpass Berlin
Met de Berlijnse Museumpas kun je zonder extra kosten op drie opeenvolgende dagen in meer dan 30 musea in Berlijn, met inbegrip van alle vestigingen van de Staatlichen Museen zu Berlin (waaronder het Museuminsel, de Neue Nationalgalerie en Hamburger Bahnhof), het Joods Museum, het Deutschen Technikmuseum en het Museum für Naturkunde. 

Berlijn_museum-pass

De museumpas is geldig voor alle permanente en tijdelijke tentoonstellingen, met uitzondering van speciale tentoonstellingen. De Museumpas kost 29 euro en is verkrijgbaar bij de musea en de Berlijnse Tourist Info. De Museumpas kun je ook online kopen. Bij de pas krijg je een brochure, waarin alle deelnemende musea met relevante informatie zijn vermeld.

Bestel hier de Museum Pass Berlin

Museumsinsel Kaart
Voor Berlijn-gangers die op één dag meerdere musea op het Museumsinsel willen bezoeken raden wij de Museumsinsel Kaart aan: een dagkaart, waarmee je toegang hebt tot alle musea op het Museuminsel. De toegangprijs voor het Alte Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bode-Museum is 10 euro, die voor het Neue Museum en het Pergamonmuseum 12 euro. De kaart heb je er dus al snel uit. Als je de kaart online bestelt krijg je bovendien korting!

Bestel online de Museumsinselkaart met korting!

Berlin WelcomeCard
Berlijn_Welcome-CardDe Berlin WelcomeCard is een abonnement, waarmee je twee, drie of vijf dagen met de U-Bahn, S-Bahn, tram en bus door Berlijn kunt reizen. De Card is tegelijk kortingskaart voor musea, theaters en begeleide rondleidingen door de stad. Met de Berlin WelcomeCard ontvang je daarop minimaal 25% korting.

Bestel hier de Berlin Welcome Card

Bij de Berlin Welcome Card krijg je een boekje met met routesuggesties, een uitneembare kaart en een lijst van  alle aan het kortingsprogramma deelnemende partners. De kaart kun je kopen voor een geldigheidsduur van 48 uur, 72 uur of 5 dagen en is zowel voor alleen  de zones AB, als de zones ABC verkrijgbaar (zie voor meer informatie over de zones ons artikel over zones en kaartjes voor het openbaar vervoer).

De Berlin WelcomeCard is verkrijgbaar op de luchthavens Tegel en Schönefeld, de loketten en automaten van de U-  en S-Bahn-stations, de Berlin Tourist Info en in veel Berlijnse hotels. Online kun je de kaart natuurlijk ook bestellen.

Berlijn_museuminsel

Berlin WelcomeCard Museumsinsel
Met deze variant van de OV-kaart kun je drie dagen (72 uur) van het openbaar vervoer gebruik maken. De kaart is tevens toegangsbewijs voor de musea op het Museumsinsel (Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues  Museum und Pergamonmuseum), die je daarmee kostenloos kunt bezoeken. Ook deze kaart is voor zowel alleen de zones AB, als de zones ABC verkrijgbaar. Meer informatie over deze kaart vind je hier.

Berlin CityTourCard
Ook met de Berlin City Tour Card kunt je al het openbaar vervoer in de stad gebruiken. Daarbij krijg je ten minste 15% korting op geselecteerde sightseeing tours, pretparken, clubs en restaurants. De CityTourCard is verkrijgbaar bij alle loketten en ticketautomaten op S-Bahn-stations. Ook kun je de kaart online kopen.

Dagkaart Potsdamer Schlösser
In Potsdam liggen vele kastelen en parken op loopafstand van elkaar. Als je een dag Potsdam "doet" wil je er waarschijnlijk meer dan één bezoeken. Met de Dagkaart Potsdamer Schlösser kun je voor 15 euro (met korting 11 euro) alle Potsdamer sloten, met uitzondering van Slot Sanssouci, bezoeken. Deze kaart is verkrijgbaar aan de kassa's van de sloten en in het bezoekerscentrum van de historische molen.

Met de iets duurdere Premium-dagkaart (19 euro, met korting 14 euro) heb je ook toegang tot Sanssouci. Een kaartje voor Slot Sanssouci kost aan de kassa 12 euro (met korting 8 euro). De Premium-dagkaart is te koop bij de kassa's van de sloten en bij het bezoekerscentrum bij het Neuen Palais. De Premium-kaart kun je ook online kopen.

Combinatie Jüdisches Museum Berlin – Berlinische Galerie
Op vertoon van je toegangskaartje voor een van deze musea krijg je dezelfde dag of een van de twee daarop volgende dagen korting op de toegang bij het andere museum.

Combinatie Museum für Naturkunde - Deutsches Technikmuseum
Op vertoon van de entreekaart van een van beide musea kan een tweede persoon gratis bij het andere museum naar binnen (dit geldt niet als je van het groeps- of familietarief gebruik maakt). Daarnaast heb je met de toegangskaart voor het Museum für Naturkunde dezelfde dag ook gratis toegang tot het Deutsche Technikmuseum, de tentoonstellingen in de Ladestraße ("Mensch in Fahrt" en "Das Netz") alsook het Science Center Spectrum.

Berlijn_altes-museum

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.