berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Excursie Potsdam en Sanssouci

Vanuit Berlijn kun je een excursie maken naar het prachtige Potsdam, met de Nederlandse wijk en het paleis van Sanssouci met zijn schitterende tuinen.

Berlijn_potsdamPotsdam
De bus rijdt in ongeveer 30 minuten van het centrum van Berlijn naar Potsdam en daar krijg je een rondleiding met een gids. De gids vertelt alles over de cultuur, kunst en architectuur door de tijd heen die Potsdam hebben gemaakt tot wat het nu is. Je ziet de bezienswaardigheden van Potsdam, waaronder de Nederlandse wijk (Holländisches Viertel) en de Russische kolonie ´Alexandrowka´.


Tip: boek de excursie naar Potsdam en Sanssoucci van te voren online!

Bestel hier tickets voor de excursie naar Potsdam en Sanssouci

Sanssouci
Hoogtepunt van de tour is het bezoek aan Schloss Sanssouci, even buiten Potsdam. Dit paleis geeft een kijkje in het leven van de voormalige heersers van het Pruisische rijk. Je kunt genieten van de prachtigen tuinen van het paleis of even bijkomen in de sfeervolle restaurants. Overige hoogtepunten zijn: Schloss Charlottenhof, de Romeinse baden, Schloss Orangerie, De Nieuwe Vertrekken en de historische windmolen.

Lees meer over Potsdam en haar bezienswaardigheden in dit artikel.

Lees meer over Sanssouci en de tuinen in dit artikel. 

Berlijn_Schloss-Sanssouci-potsdam

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.