berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerst

Stadsmagazines TIP en ZITTY

Hoe kun je vinden wat er in Berlijn te doen is? Het antwoord is simpel: zoals Berlijners dat ook doen. Bemachtig een TIP of een ZITTY. Voor een paar euro heb je alle informatie onder handbereik.

Berlijn heeft twee stadsmagazines die beurtelings om de week verschijnen: TIP en ZITTY. Naast wetenswaardigheden en vaak leuke weetjes over Berlijn publiceren zij een uitgebreid dagoverzicht van alles wat er in Berlijn te doen is. Concerten, tentoonstellingen, rondleidingen, buurtfeesten, lezingen en rommelmarkten. TIP en ZITTY laten je weten waar je moet zijn. Bovendien publiceren ze een overzicht van alle films die in Berlijn draaien en bevatten ze een televisiegids. 

Magazine
Onze tip is je bij aankomst in Berlijn zo snel mogelijk van het magazine van die week te voorzien. Voor een paar euro (ze kosten € 4,50) heb je een schat aan informatie onder handbereik. Moeilijk kan dat niet zijn: iedereen met kranten of tijdschriften verkoopt ook de stadmagazines. Bovendien struikel je op de dag van verschijnen over de verkopers. Daarnaast heeft een beetje café de TIP en de ZITTY op de leestafel liggen. En als hij daar niet ligt vind je hem in het kranten- en tijdschriftenrek. Of heeft een ander er al beslag op gelegd, natuurlijk.

Naast hun tweewekelijkse tijdschrift geven beide bladen ook boeken en specials uit over allerhande specifieke Berlijnse onderwerpen. Ook op de websites en de facebookpagina's van TIP en ZITTY kun je veel vinden over wat er in Berlijn te doen is.

Zitty Berlin    

Tip Berlin    

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.