berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

U-Bahn-plattegronden voor bars, hamburgertenten en kerstmarkten

Iedereen kent hem wel: die handzame schematische kaart van de U- en S-Bahnen in Berlijn, zodat je gemakkelijk kunt zien met welke lijn(en) van de metro je van A naar B kunt komen. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat die kaart ook voor andere toepassingen zou worden gebruikt. Om je route naar de dichtstbijzijnde hamburger te vinden, bijvoorbeeld.

Volgens ons was het idee oorspronkelijk van de New Yorkse, maar in 2008 naar Berlijn verhuisde Giulia Pines. Op 14 oktober 2014 publiceerde Thrillist haar "Berlin's first-ever U-Bahn Bar Map", waarmee meteen de toon was gezet voor een nieuw soort kaart: bestemmingen op de kaart van de Berlijnse U-Bahn.

Na de U-Bahn Bar Map volgen er al snel meerdere, waardoor je nu niet alleen eenvoudig de weg naar bars kunt vinden in Berlijn, maar ook naar hamburgertenten of kerstmarkten. Of naar de wijken met de laagste huren. Het idee is natuurlijk simpel en doeltreffend, dus we verwachten nog vele 'nakomelingen' van het idee van Pines.

BVG Lijnennet
Het origineel: de BVG-kaart van het lijnennet

U-Bahn Bar Map
Thrillist Berlin U-Bahn Bar Map

Gratis WLAN
Gratis WiFi op S- en U-Bahnstations

Berlijn_informatie-U-Bahn_Badeseen_Map-550.jpgBerlin Bade-Karte

Burger City Guide Map Berlin
Burger City Guide Map Berlin

U-Bahn Burger Map Berlin
U-Bahn Burger Map Berlin

Weihnachtsmarktfahrplan Berlin
Weihnachtsmarktfahrplan Berlin

Rodelpisten-Karte für Berlin
Rodelpisten-Karte für Berlin

U-Bahn Restaurant Map
U-Bahn Restaurant Map

Miet Map Berlin
Miet Map Berlin

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.