berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Hoeveel lawaai is hier eigenlijk?

Hoeveel lawaai is hier eigenlijk? Geen gekke vraag als je een hotel in Berlijn wilt boeken, maar ook op je 'rust' bent gesteld. Het Berlijnse dagblad Berliner Morgenpost maakte een interactieve geluidskaart.

Of je nu een hotel boekt, of misschien wel een appartement of huis in Berlijn wilt kopen, het is natuurlijk helemaal niet gek als je dan†wilt weten hoe lawaaiig of rustig het daar eigenlijk is. Een geluidskaart, dat is†waar je naar op zoek bent! Het Berlijnse Dagblad Berliner Morgenpost zocht het voor heel Berlijn voor je uit en†maakte van de resultaten een interactieve geluidskaart.

Je typt het adres van je hotel of toekomstige woning in, drukt op "Finden" en je krijgt een†bovenaanzicht van de straat en daaraan liggende huizen/gebouwen.†Je kunt natuurlijk ook gewoon inzoomen op de kaart zelf, als je dat handiger vindt. De gekleurde†stippeltjes geven het geluidsniveau aan. En als je daar met je muisaanwijzer overheen gaat krijg je keurig te zien wat het geluidsniveau is en wat†de belangrijkste bronnen van het†lawaai zijn. Achter het maantje zie je ook hoe de geluidsbelasting er 's-nachts uitziet.

De kaart is eigenlijk gemaakt voor de bewoners van Berlijn, maar ook voor toeristen†is hij natuurlijk super-handig!

-> Klik hier om naar de geluidskaart van Berliner Morgenpost te gaan <-

Rest alleen nog de vraag hoe hard dat geluid nou eigenlijk is, als de kaart zeg 54 of 71 decibel (dB) aangeeft. Dat kun je hier opzoeken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.