berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Hotels in Berlijn

In 2015 telde Berlijn meer dan 30 miljoen toeristische overnachtingen. In 2019 zal dit naar verwachting stijgen naar 35 miljoen overnachtingen. Die toeristen slapen in een van honderden hotels die Berlijn rijk is. Net als de meeste grote steden heeft ook Berlijn een keur aan hotels: van super-budget tot super-luxe. De prijzen zijn natuurlijk navenant.

Wil je niet al te veel voor je verblijf uitgeven bedenk dan dat Berlijn over uitstekend openbaar vervoer beschikt, en je dus ook heel goed kunt kiezen voor een hotel iets buiten het (doorgaans dure) centrum. Daarnaast kun je in heel veel café's, die in Berlijn 24 uur per dag open mogen zijn, voor uiterst schappelijke prijzen ontbijten.

Denk er wel aan dat Berlijn op 1 januari 2014 een toeristenbelasting van 5% van de netto overnachtingsprijs heeft ingevoerd. Veel hotels vermelden dat (nog steeds) niet.

Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn