berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerst

The Circus - Hotel, Hostel en Appartementen

Aan de Rosenthaler Platz in Berlijn (Mitte) vind je, goed voorzien van openbaar vervoer en niet ver van winkels, cafés en galeries in de omgeving van de Hackescher Markt, The Circus Hotel met schuin daartegenover haar zusje The Circus Hostel. En niet ver lopen daarvandaan The Circus Appartments.

Circus HotelAls je door de bezoekers van Tripadvisor met een vijfde plaats op de ranglijst van de beste hotels in Berlijn wordt beloond mag je terecht trots zijn op de titel  Travellers'  Choice 2016 Winner. Zeker als je bedenkt dat die lijst wordt aangevoerd door luxueuze -en voor de meesten redelijk onbetaalbare- tophotels als Das Stue en Regent Berlin.

The Circus Hotel is een fantastisch middenklasse hotel, centraal gelegen in Berlijn, met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Vriendelijk personeel voor wie geen moeite teveel is om het je naar de zin te maken. En wat ook fijn is: ze beschikken over een dakterras met mooi uitzicht over Berlijn en je hoeft pas om 12.00 uur je kamer te verlaten. Circus HotelWaarna je nog tot 13.00 uur kunt ontbijten in de gezellige ontbijtruimte of -bij mooi weer- op de binnenplaats. Het ontbijt is met veel "bio" en zonder voorverpakte etenswaren. Ook op die manier wil het hotel haar steentje bijdragen aan een beter milieu. En uiteraard is er overal (gratis) WiFi.

Het openbaar vervoer stopt voor de deur (metro, tram en bus); Alexanderplatz is slechts twee metrohaltes verwijderd. En mocht je niet weten wat te doen: het hotel organiseert regelmatig excursies, waar je aan kunt deelnemen. Mocht je er liever op de fiets op uittrekken: die kun je gewoon huren bij de receptie. Je kunt daar trouwens ook iPads huren.

Circus HostelHostel en Appartementen
Schuin tegenover het hotel vind je The Circus Hostel. Ook dat wordt geroemd: de bezoekers van Tripadvisor belonen het met een achtste plaats op de ranglijst van 'bijzondere accommodaties' in Berlijn. De iets verderop, 500 meter, in de Choriner Straße gelegen The Circus Appartments voeren deze lijst zelfs aan.

The Circus Hostel beschikt over privékamers en gedeelde slaapzalen die allemaal licht en eigentijds zijn ingericht. Alle kamers hebben een kluisje en toegang tot gedeelde badkamerfaciliteiten.

De appartementen van The Circus Apartments, geschikt voor 2-6 personen, zijn modern ingericht en elke kamer is voorzien van een flatscreen-tv, balkon en eigen badkamer. Elk appartement beschikt over een volledig uitgeruste keuken. Ze hebben allemaal een fornuis/oven, een eethoek en een vaatwasser.

Circus HotelRosenthaler Platz
Rosenthaler Platz is de kruising van de Rosenthaler Straße/Brunnenstraße en de Weinbergsweg/Torstraße, waardoor het geen plein in eigenlijke zin is. Vroeger stond hier de Rosenthaler Tor, een poort van de Berlijnse tolmuur, van waar een weg naar het toenmalig plaatsje Rosenthal (nu een stadsdeel in het district Pankow) liep. Tot in de 19e eeuw was deze poort een van de weinige waarlangs de joden Berlijn in mochten. Hij werd in 1861 afgebroken.

De Rosenthaler Platz werd bekend door de roman Berlin Alexanderplatz van Alfred Döblin uit 1929.

The Circus - Hotel, Hostel en Appartementen
Hotel: Rosenthalerstraße 1, 10119 Berlijn (Mitte)
Hostel: Weinbergsweg 1a, 10119 Berlijn (Mitte)
Appartementen: Choriner Straße 84, 10119 Berlijn (Mitte)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn