berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerst

Propeller Island City Lodge

Het is waarschijnlijk niet eerder in je opgekomen, maar waarom zou je niet eens een keer in een kunstwerk overnachten? Het kan in Berlijn. In Lars Storchen's Propeller Island City Lodge. 

Het Propeller Island City Lodge is zelfs voor Berlijnse begrippen een geval apart. Je logeert er namelijk letterlijk in een kunstwerk: alle kamers en objecten in het hotel zijn gemaakt door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen.

Berlijn_hotel-propeller-island-city-lodge-k.jpgMuziek
Het begon allemaal in 1997 toen de in 1961 geboren muzikant en kunstenaar Lars Stroschen grote muzikale plannen had, maar een beetje slecht bij kas zat. Hij besloot kamers te gaan verhuren als aanvulling op zijn inkomen. Omdat hij traditionele gastenkamers niet zo zag zitten wilde hij van de vier kamers iets unieks maken.

Het werden de Symboolkamer, de Oranjekamer, de Kasteelkamer en de Spiegelkamer. Het concept bleek zo aan te slaan dat hij er later in hetzelfde gebouw nog meer kamers bij huurde. Het hotel telt nu 30 kamers, een art gallery, receptie en ontbijtruimte. En het is zó apart dat mensen zelfs naar Berlijn afreizen om er te kunnen overnachten.
           
Uniek
Iedere kamer heeft een unieke sfeer. En dan bedoelen we ook echt uniek, want de inrichting van iedere kamer is speciaal voor die kamer gemaakt. Alle kamers zijn anders; de ene nog extremer dan de andere. Je kunt er overnachten in een kaleidoscoop, slapen in een vliegend bed of zelfs in een doodskist. Om van een kamer waar alles ondersteboven is of een gevangeniscel nog maar te zwijgen. Muren, meubels, licht en zelfs het geluid dragen bij aan de juiste sfeer.

Het hotel ligt in West-Berlijn, niet ver van de Kurfürstendamm. De prijzen voor een kamer (exclusief ontbijt) variëren van 69 tot 190 euro. Dat is dan voor één persoon. Bij meerdere personen komt daar € 15 per persoon bij. Inchecken kan alleen tussen 08.00 en 12.00 uur.
Berlijn_hotel-propeller-island-city-lodge-g.jpg
Propeller Island City Lodge Facebook 
Albrecht-Achilles-Straße 58, Berlijn (Wilmersdorf)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn