berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Mercure Hotel Berlin Tempelhof

Slapen in een viersterrenhotel voor ongeveer de prijs van een hostel... Dat kan bij Mercure Hotel Berlin Tempelhof in Berlijn.

Mercure Hotel Berlin TempelhofGoedkoop overnachten in een viersterrenhotel kan, mits je een beetje handig bent met het zoeken van hotelaanbiedingen op Google. Zo overnacht de Berlijn-Nu redactie regelmatig voor nog geen 60 euro per nacht in het Mercure Hotel Berlin Tempelhof (2-persoonskamer, inclusief ontbijt), waar de WiFi ook nog eens gratis is.

Het hotel heeft 216 kamers en suites, een restaurant, bar, spa en evenementengedeelte van 1100 m² met 10 ruimten voor vergaderingen/evenementen van maximaal 500 gasten. Rechtstreeks bij het hotel boeken kan natuurlijk ook, maar dan betaal je de hoofdprijs.

Het hotel ligt op 100 meter lopen van het U-Bahnstation Boddinstraße (U8), slechts één halte verwijderd van de Hermannplatz. Naar die Hermannplatz kun je natuurlijk ook lopen: in tien minuten ben je er.

Loop je iets door (richting Südstern) dan ben je op Hasenheide, waar je voor een appel en een ei kunt eten. Zo kost het duurste gerecht op de kaart van ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ (Sto Steki, Hasenheide 18) - de Griek aldaar - niet meer dan 9,50 euro (lamskotelet). Een schnitzel eet je er voor 5 euro, die je wegspoelt met een biertje waarvoor je wel 1 euro per flesje betaalt.

Kom je met eigen auto, dan kun je die (tegen betaling) parkeren in de parkeergarage onder het hotel. Een goedkopere oplossing is natuurlijk hem (gratis) op straat te parkeren.

Bij het Mercure Hotel Berlin Tempelhof kun je ook een fiets huren, mocht je Berlijn eens op een andere manier willen bekijken. Of geen zin hebben helemaal naar Hasenheide te lopen.

Mercure Hotel Berlin Tempelhof
Hermannstrasse 214-216
Ingang Rollbergstraße
12049 Berlijn (Neukölln)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn