berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerst

ersteSahne - OTIVM, italiaans ijs en koffie

Je kent dat wel: je loopt ergens, de zon schijnt en je krijgt een onbedwingbare zin in een ijsje. Zo kwamen wij de eerste keer terecht bij een klein ijswinkeltje in het Berlijnse Neukölln, waar je naast echt Italiaans ijs ook semifreddi en geweldige koffie kon krijgen. Het is niet bij die ene keer gebleven.

Berlijn_ijs-erstesahne-otivm.jpgHet ijswinkeltje waar we binnen liepen was ersteSahne - OTIVM. En iedere keer dat we er kwamen hadden ze weer nieuwe smaken bedacht. Zo was het de enige ijssalon in Berlijn waar we ooit olijfijs kochten.

ersteSahne - OTIVM bleek van de Italiaanse Domenico Richichi te zijn, die de kunst van het ijsmaken in Rome van zijn grootmoeder leerde. In 2012 opende hij zijn ijssalon in Neukölln, waar wij die eerste keer binnen liepen.

Maar na zes jaar alleen ijs en gebak vond hij het tijd om het aanbod uit te breiden. En zo werd in 2018 een eindje verderop in Neukölln La Gatta geboren, waar je van ontbijt tot en met diner terecht kunt. Eind van dat jaar trok ersteSahne - OTIVM daar bij in. Daarmee zijn we dan wel ons excuus kwijt om als we op Tempelhofer Feld zijn daar meteen even 'toevallig' een ijsje te gaan halen. Hoewel ... zo veel verder lopen is La Gatta nou ook weer niet.

La Gatta (en dus ook ersteSahne - OTIVM) is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 22.30 uur en zondag van 11.00 tot 17.30 uur. Maandag gesloten.

ersteSahne - OTIVM 
La Gatta 
Selchower Straße 33
12049 Berlin (Neukölln)

U-Bhf: Boddinstraße 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.