berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Eislabor - ijs voor kinderen

Kinderen en ijs: een altijd geslaagde combinatie. Zeker als het ijsje met extra gekleurde hagel, smarties of gummieberen wordt bestrooid. En wat is er mooier dan je eigen ijsje uit te zoeken en te bestellen?

Berlijn_ijs-eislabor.jpgEislabor in Berlijn maakt ijs. Tot zover niets bijzonders. Maar Eislabor maakt echte kinderijsjes. Voor de toonbank hebben ze een bankje gebouwd, zodat kinderen toch groot genoeg zijn om hun eigen ijsje uit te zoeken en te bestellen. De ijsjes worden voorzien van heerlijke chocoladeglazuur, felgekleurde hagel, smarties of gummieberen, net wat je wilt. Maar gewoon slagroom mag ook, hoor. 

Eigenaar Rivo van Eislabor maakt al het ijs zelf, zonder conserveringsmiddelen en kleur- en smaakstoffen. Daardoor kan hij bijvoorbeeld diabetici precies vertellen hoeveel suiker er in het ijs zit, of wat de verschillen tussen de wafels zijn. Ook is Eislabor een van de weinige winkels waar ze altijd tenminste vier (wisselende) soorten soja-ijs hebben. Ideaal voor veganisten. Het ijswinkeltje is wel heel klein. Met vier of vijf mensen is het er echt wel vol. Niet geschikt voor rolstoelers.

En oh ja: Eislabor heeft niet alleen ijsjes voor kinderen. Je kunt er ook voor je vegan, vegetarische en lactosevrije ijsjes terecht.

Eislabor is dagelijks geopend van 14.00 tot 20.00 uur. Op woensdag buiten de vakantieperiode meestal gesloten.

Eislabor 
Raumerstraße 32
10437 Berlin (Prenzlauer Berg)

Tram: M2 (Fröbelstraße), M10 (Husemannstraße)
U-Bhf: Eberswalder Straße
S-Bhf: Prenzlauer Allee

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn