berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Eismanufaktur Berlin

Eismanufaktur Berlin heeft naam gemaakt met hun ijs zonder kunstmatige aroma's en kunststoffen. IJs kun je er in de meest fantastische combinaties krijgen. Wat dacht je van witte chocolade met Parmezaanse kaas, of caramel met fleur de sel? Hun cacao-sorbet wordt geroemd. Sommigen durven zelfs te beweren dat ze het lekkerste ijs van Berlijn maken.

Berlijn_ijs-eismanufaktur-berlin.jpgHoewel Eismanufaktur meerdere vestigingen in Berlijn heeft is het er altijd druk. Of hebben ze meerdere vestigingen omdat het altijd druk is? Hoe dan ook: hun ijs is het meer dan waard om voor in de rij te staan. 

Glutenvrij
Sinds 2004 maken ze bij de Eismanufaktur handmatig ijs, dat ze zowel aan het publiek als aan de betere horeca verkopen. En sinds ze begonnen proberen ze hun recepten alleen maar te verbeteren en te verfijnen. Goede ingrediënten vinden ze belangrijk.

In de winkel kun je op een bord dan ook precies zien waarvan je ijs is gemaakt. En ook aan wie lactosevrij, glutenvrij of veganistisch eet wordt gedacht: naast de klassiekers melkijs en vruchtenijs breidt het assortiment ook voor deze groepen zich alleen maar uit.

De ijssalon in Mitte is gedurende het seizoen geopend van 12.00 tot in ieder geval 21.00 uur.

Eismanufaktur Berlin 
Auguststraße 63
10117 Berlin (Mitte)

Verder nog vestigingen in Kreuzberg (Gräfestraße 7), Friedrichshain (hoek Simplonstraße/Gärtnerstraße 33a), Wedding (Maxstraße 11) en Neukölln (Weserstraße 6 en Karl-Marx-Platz 17).

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.