





Eis-Café Monheim
Was het eerste ijsje dat Sonja Belowa ooit in 'Monheim' at vanille en hazelnoot, nu maakt ze zelf dagelijks zestig soorten ijs in haar ijssalon in Berlijn. Hoewel de klassiekers natuurlijk aardbei en chocola blijven, is 'geroosterde amandelen' al sinds jaren een verkoophit.
Van alle klanten van 'Monheim' is 95% vaste klant. Maar die hebben natuurlijk ook allemaal een keer als passant hun eerste ijsje gekocht ....
Recepten
Eind maart, begin april 1928 opende Erna Monheim in de Blissestraße de eerste ijswinkel in Berlijn: Eis-Café Monheim. De huidige eigenaresse, Sonja Belowa, werkt er sinds de jaren '70 en nam de ijssalon in 1992 van de oude mevrouw Monheim over: "Niet alleen de naam, natuurlijk, maar vooral ook de receptuur". Want de recepten blijven strikt geheim.
Nu maakt Sonja Belowa dagelijks zestig soorten ijs, waarvan er veertien tot haar vaste assortiment behoren. De overige soorten variëren naargelang de vraag van het publiek. De ijssalon is in het seizoen dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur geopend.
Eis-Café Monheim
Blissestraße 12
10713 Berlin (Wilmersdorf)
U-Bhf: Blissestraße