berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Planet Modulor

Planet Modulor in Berlijn is een winkel voor kunstbenodigdheden die werkelijk alles heeft wat de creatieve mens kan verzinnen.

Planet Modulor is een vereniging van kleine en middelgrote bedrijven uit verschillende vakgebieden zoals merchandising, handwerk, design, kunst en cultuur. In juni 2011 verhuisden de meer dan 30 Planet Modulor-partners naar het "Aufbau Haus" op de hoek van de Moritzplatz en de Prinzenstraße in de wijk Kreuzberg. In het hart dus van een creatieve gemeenschap van makers, medewerkers, ambachtslieden en ontwerpers, waar het functioneert als creatief centrum. En waar je ook de materialen voor je project kunt kopen.

Een waarschuwing is hier echter wel op zijn plaats. Want Planet Modulor heeft zo'n beetje alles wat de creatieve geest voor zijn of haar uitingen nodig zou kunnen hebben. En mocht je (nog) niet zo'n creatieve geest zijn dan mocht je willen dat je er een was ....

Kleurpotloden, stiften, krijtjes, houtskool ... maar ook speciaal op maat of kleur gemaakte panelen: het is al een kunst op zich om als creatieve doe-het-zelver of professional bij Modulor iets te vinden wat ze níet hebben of niet voor je kunnen maken. De winkel telt ruim 38.000 artikelen, verdeeld over twee verdiepingen en 3.000 vierkante meter. En of het nu gaat om design, architectuur, modelbouw, doe-het-zelf, kunst of papierwerk: Modulor heeft het materiaal voor je project. Ze verkopen veel daarvan ook online, maar het is natuurlijk veel leuker het met je eigen ogen te zien, te voelen en te ruiken.
 
En als je niet naar iets specifieks op zoek bent is het een heerlijke winkel om je te (laten) inspireren. Want het is ook een geweldige plek om ideeën op te doen. Of een origineel kadootje voor iemand te zoeken.

In het pand is ook nog een winkel van Werkhaus ()gevestigd. En een boekhandel. En ze hebben een koffiehoek. Je kunt voor een bezoek dus gerust wat tijd uittrekken.
TIP: Combineer je bezoek aan Planet Modulor met eten bij het vrijwel om de hoek gelegen Max und Moritz

Planet Modulor  
Prinzenstraße 85
10969 Berlin (Kreuzberg)

U-Bhf Moritzplatz

An Artist's Survival Guide to Modulor - Berlin - Art Materials Review - Giulia Caruso

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.