berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Onkel Philipp's Spielzeugwerkstatt

De leukste speelgoedwinkel van Berlijn is ongetwijfeld Onkel Philipp's Spielzeugwerkstatt. Niet alleen kun je er speelgoed kopen, ruilen en huren, de eigenaar knutselt en repareert ook nog eens alle denkbare soorten speelgoed. En dan is het zelfs ook nog een klein museum. 

De winkel van Oom Philipp is een waar speelgoedparadijs. Hij is ontstaan uit het idee dat het zonde is om speelgoed weg te gooien waar andere kinderen nog veel plezier aan kunnen beleven. Speelgoed, kinderboeken, puzzels, bordspellen ... bij Philipp vind je het allemaal. 

Je koopt er nieuw of (meestal) tweedehands speelgoed, ruilt het, of je huurt het gewoon een tijdje. Daar betaal je dan per dag 1/50 van de nieuwprijs voor. Maar als echte speelgoedliefhebber gaat oom Philipp verder. Hij houdt van knutselen en repareert alle soorten speelgoed. Het heet dan ook niet voor niets speelgoedwerkplaats.

De speelgoedwinkel bestaat uit drie kamers, waarvan er één dienst doet als museum van vintage DDR-speelgoed. Voor 1 Ostmark (1 euro mag ook, mocht je toevallig geen Ostmarken bij je hebben) mag je achter een verborgen deurtje de steile trap af naar de kelder. Je krijgt een afstandsbediening mee waarmee je wat dingen in de vitrines kunt laten bewegen. Toegegeven: het is een beetje rommelig en kneuterig, maar misschien juist wel daardoor extra leuk.

Onkel Philipp's Spielzeugwerkstatt 
Choriner Straße 35
10435 Berlin (Prenzlauer Berg)

U-Bhf: Senefelderplatz 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn