berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerst

Humana

Winkels van humanitaire organisaties vind je overal, maar Humana in Berlijn is anders: het is geen tweedehands winkel, maar een tweedehands warenhuis. Een gigantisch gebouw in de wijk Friedrichshain, met maar liefst vijf verdiepingen. Als je hier je vintage-koopje niet kunt vinden vind je het nergens. 

Bij Humana heb je een grote keuze uit tweedehands kleding voor kleine prijzen. Ze verkopen er vintage kleding uit de jaren 1950 tot 1990. In totaal heeft Humana 23 winkels in 6 steden, waarvan alleen al 13 winkels in Berlijn.

En van die Berlijnse winkels spant het filiaal in Friedrichshain met maar liefst 2.000 m2  verkoopoppervlak over vijf verdiepingen absoluut de kroon. Ze leggen zich er toe op tweedehands en vintage, feestkleding, kinderkleding en woningtextiel, maar verkopen daarnaast ook boeken, schoenen en meubels. Alles tegen lage prijzen, natuurlijk, want het is wel de bedoeling dat de spullen binnen vier weken zijn verkocht.

Kleding 
De kleding die Humana verkoopt komt uit partijen die de organisatie opkoopt en uit textielcontainers, waarin mensen hun niet langer gebruikte kleding kunnen inleveren. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan Afrikaanse hulporganisaties. 

Je moet er wel even voor uittrekken, want tussen de 30.000 artikelen die ze aanbieden zit natuurlijk ook veel waarmee je echt niet thuis wilt komen. Maar met wat zoekwerk kun je hier ware juweeltjes vinden.

Ze zijn van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur geopend.

Humana 
Frankfurter Tor 3
10243 Berlin (Friedrichshain)

U-Bhf: Frankfurter Tor

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn