berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Original Unverpackt

Op 13 september 2014 opende een wel heel bijzondere winkel op de Wiener Straße in de wijk Kreuzberg haar deuren in Berlijn: Original Unverpackt. In deze supermarkt geen verpakkingen: je neemt je eigen bakjes, flesjes of zakjes mee.

Original UnverpacktSimpel, maar zeker toen nog heel bijzonder, om niet te zeggen revolutionair: je verpakking neem je gewoon van huis mee. Het idee van een verpakkingsvrije winkel is van Milena Glimbovski en Sara Wolf, die zich ergerden aan de hoeveelheid verpakkingmateriaal dat ze na een etentje overhielden. In minder dan drie weken tijd haalden ze met crowdfunding het voor hun winkel benodigde startkapitaal van 100.000 euro op. 

Het assortiment van Original Unverpackt komt overeen met dat van traditionele supermarkten, en net als bij hen komen de producten van verschillende producenten, hoewel Original Unverpackt veel "bio"-producten verkoopt. De prijzen liggen grosso modo op hetzelfde niveau als van andere supermarkten. 

Je inkopen doe je bij Original Unverpackt dan ook vooral omdat je mee wil helpen de 16 miljoen ton verpakkingsafval dat in Duitsland jaarlijks in de afvalcontainers verdwijnt terug te dringen. En om de bijzondere ervaring van het verpakkingsvrij boodschappen doen, natuurlijk.

Het idee om produkten verpakkingsvrij te verkopen vindt sinds de oprichting van Original Unverpackt steeds meer ingang, ook in 'gewone' supermarkten. Je kunt dus rustig zeggen dat Milena Glimbovski en Sara Wolf pioniers waren. Ze hebben inmiddels in de Großbeerenstraße 27A ook een tweede winkel geopend.
Original Unverpackt is dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur (zondag gesloten).

Original Unverpackt 
Wiener Straße 16
10999 Berlin (Kreuzberg)

U-Bhf: Görlitzer Bahnhof

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.