berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Weber Original Store

Wie helemaal gek is van barbecuen moet zeker eens gaan kijken bij de Weber Original Store in Berlin-Mitte. Ze hebben er niet alleen alles voor je barbecue, er huist zelfs een heuse BBQ-academie!

Weber Original StoreDe Weber Store op de Litfaß-Platz in Berlijn is 's-werelds eerste Weber Original Store. Op ruim 500 vierkante meter verkopen ze er zo ongeveer alles wat met barbecuen heeft te maken: van houtsnippers en kruiden om je gerechten extra aroma te geven tot barbecues waar zelfs een beetje keuken nog behoorlijk jaloers van wordt.

Tussen al dat moderne barbecuespul door staan barbecues opgesteld uit de jaren 1950 en later, nadat de op de markt gebrachte George's Barbecue Kettles - zoals de barbecues aanvankelijk heetten - een doorslaand succes bleken  te zijn.

Grill Academy
In de store is de Weber Grill Academy geïntegreerd. Hier kun je van BBQ-professional Tobias Walker, Grill Master  en hoofd van de Berlijnse academy, de fijne kneepjes van het roosteren van vlees en andere voedingsproducten leren. Er zijn cursussen voor beginnende en gevorderde BBQ'ers, maar ook rond speciale thema's als het grillen van vis of een culinaire wereldreis. Als cursist ben je er in ieder geval een hele avond onder de pannen.

De opgedane kennis kun je daarna natuurlijk meteen in de praktijk brengen, al moet je wel weten dat barbecuen in de meeste Berlijnse parken niet (meer) is toegestaan. Maar op Tempelhofer Freiheit is een "Grillbereich", waar je je naar hartelust kunt uitleven.

Souveniers bij WeberSouvenirs
In de Weber Original Store wordt ook een aantal speciale Weber-Berlijn-souvenirs verkocht, mocht je eens wat anders als aandenken mee naar huis willen nemen dan de gebruikelijke souvenirs van Berlijn.

De winkel is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur (zondag gesloten). De cursussen vinden plaats in de avonduren en beginnen meestal om 18.00 uur; je moet je vantevoren aanmelden.

Weber Original Store 
Litfaß-Platz 2
10178 Berlin (Mitte)

S-Bhf: Heckescher Markt

Weber Original Store & Grill Academy Berlin

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.