berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spree

Hard Wax - mekka voor vinyl-liefhebbers

In een binnenplaats, bovenaan†een anonieme trap†ergens inKreuzberg in Berlijn bevindt zich het Mekka voor vinyl-liefhebbers, beroemd om zijn vlekkeloze selectie van dub, dubstep, techno en reggae, en†van de grootste dj's in de stad, zoals Marcel Dettmann en DJ Hell, die hier begonnen†te werken.

Hard WaxDe†in Kreuzberg op†de populaire Paul-Lincke-Ufer†gevestigde platenzaak†werd in december 1989 begonnen†in de Reichenberger Strasse†door het inmiddels legendarische†duo Moritz von Oswald and Mark Ernestus, dat in 1993 ook al het platenlabel Basic Channel opzette.

Electronische muziek
Hard Wax is een van de oudste platenzaken in†electronische muziek in Berlijn en speelde een belangrijke†rol als†hub voor de techno-gemeenschap in de wereld; de winkel heeft in hoge mate bijgedragen†aan de†ontwikkeling van de techno-scene in de jaren '90.†Met de†legendarische Berlijnse Tresor Club deelt heteen bevoorrechte relatie met de musici van deDetroit-techno in de zogenaamde "Berlin-Detroit as". Mede daardoor†zit Hard Wax altijd bovenop de nieuwste ontwikkelingen in de†dance music.

Hard Wax†is niet zo heel eenvoudig te vinden. Alhoewel.†Volg†gewoon het†spoor van borden, stickers, posters en graffiti-tags naar de derde verdieping van een oud,†in†rode baksteen opgetrokken fabrieksgebouw. De winkel is alle dagen van de week, met uitzondering van zondag,†geopend van†12.00 tot 20.00 uur.

Hard Wax
Paul-Lincke-Ufer 44a
10999 Berlin (Kreuzberg)

U-Bhf: Kottbusser Tor

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn