berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Met een rode Porsche naar Berlijn

Christian Jaschinski (geb. 1965) is schrijver en musicus. ‘Met een rode Porsche naar Berlijn’, een boek vol humor, verrassende wendingen en kolderieke situaties, is zijn debuutroman.  

Berlijn_Boeken_Met_een_rode_Porsche_naar_Berlijn_Christian JaschinskiNa zestien jaar huwelijk gaat Max’ vrouw ervandoor met een tatoeëerder, iets waar zijn dochter hem de schuld van geeft. Bovendien gaat zijn promotie niet door, omdat een jongere collega de baan voor zijn neus wegkaapt. Volgens zijn beste vriend Bolle heeft Max nu drie opties: een vriendin van vijfentwintig nemen, een nieuwe baan zoeken of een sportwagen kopen. Max kiest voor optie drie, koopt een Porsche en brengt Bolle daarmee naar een sollicitatiegesprek in Berlijn.

Hij raakt de Porsche kwijt, maar ontmoet een vrouw die hem behoorlijk in verwarring brengt. Wat zijn dat voor steken in mijn hart? Ik zal toch niet ziek worden? En mijn hoofd. Mijn arme hoofd. Het is zo verward. Waar zijn alle logische gedachten gebleven? Opeens is er alleen nog dit ene gezicht, deze ene mond, deze ene ogen… Voelt liefde op het eerste gezicht zo? Ik word gek. Hallo! Ik ben vijfenveertig. Geen vijftien! Als een volleerd cabaretier slaat Christian Jaschinski continu zijpaden in, waarbij hij de rode draad (of Porsche) nooit lang uit het oog verliest.

Met een rode Porsche naar Berlijn
Christian Jaschinski 
Uitgeverij Stortebeeker, 2019
ISBN 9789492750105
€15,99 (paperback)
€ 9,99 (ebook)

Bestel Met een rode Porsche naar Berlijn bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.