berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Alleen de vogels vliegen

Alleen de vogels vliegen is de debuutroman van Anja Baumheier. Zij is in 1979 in Dresden geboren en heeft haar jeugd in de DDR doorgebracht. Ze woont in Berlijn, waar ze werkt als lerares Frans en Spaans.

Berlijn_Boeken_Anja_Baumheier_Alleen_de_vogels_vliegenDe zusjes Charlotte en Marlene Groen groeien op in het Oost-Berlijn van de jaren zestig. Ze staan heel verschillend in het leven. Charlotte is net zo’n vurig voorstander van het socialisme als hun vader Johannes, die carrière maakt op het ministerie voor Staatsveiligheid. De artistieke Marlene wordt steeds kritischer over de DDR. Net als Wieland, een domineeszoon, op wie ze stapelverliefd wordt. Het jonge stel besluit de republiek te ontvluchten. Met desastreuze gevolgen.

Alleen de vogels vliegen
Anja Baumheier
Uitgeverij Stortebeeker 2021
ISBN 9789492750181
€21,95 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Alleen de vogels vliegen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.