berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerst

Werelden uit elkaar - Julia Franck

Julia is acht als ze met haar drie zussen door hun moeder wordt meegenomen van Oost-Berlijn naar West-Duitsland. Het is het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Ze komen terecht in een dorp in het noorden. Daar zijn ze Ossies en dus buitenstaanders, wat nog wordt verergerd door de chaotische manier waarop haar moeder het huishouden voert.   

Berlijn_Boeken_Julia_Franck_Werelden_uit_elkaarAls Julia dertien is, is de situatie zo onhoudbaar dat ze naar West-Berlijn vertrekt. Ze gaat er naar school, werkt als babysitter en schoonmaakster. Ze ontmoet er haar vader, voor het eerst, en verliest hem meteen weer. Ze doet eindexamen en leert Stephan kennen, haar grote liefde, en verliest ook hem. Als ze zich dit allemaal durft te herinneren, is het nu.

Een nieuw en nogal verpletterend boek - Trouw

In bewonderingswaardig lichte stijl vertelt Julia het verpletterende verhaal van haar jeugd. (...) Hartverscheurend - Zin

Een aangrijpend autobiografisch boek - het Parool

Julia Franck werd in 1970 in Berlijn geboren. Zij werd gelauwerd met talloze prijzen, waaronder de Ingeborg-Bachmannprijs in 2000 en in 2007 de Deutscher Buchpreis voor De middagvrouw.

Werelden uit elkaar
Julia Franck
ISBN 9789028451896
Wereldbibliotheek, 2021
€22,99 (paperback)
€12,99 (ebook)
€14,99 (luisterboek)

Bestel Werelden uit elkaar bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn