berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Brecht gaat voor recht

Het legendarische toneelstuk van Bertolt Brecht, De Dreigroschenoper, moet over zes dagen in première gaan in het Berlijnse Spreetheater. Maar dan wordt prima donna Martin Bodenfeld, die de hoofdrol van Mackie Messer zou spelen, vermoord.

Berlijn_Boeken_Marianne_Vogel_Brecht_gaat_voor_rechtParticulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends onderzoeken de moord in opdracht van de Groningse rederijkerskamer Concordia. Voor Concordia is het van levensbelang dat de Dreigroschenoper doorgaat.

Bank en Arends belanden in een doolhof van intriges en passies, schijn en maskerspel. Ook worden ze de jaren twintig ingezogen, want Martins grootouders en Brecht waren bevriende communisten en vochten tegen de nazi’s. Onder die vriendschap gistte het... Kan de moord verband houden met die tijd?

In haar literaire thriller 'Brecht gaat voor recht' dompelt Marianne Vogel je onweerstaanbaar onder in de backstage-wereld van het theater. Daar vindt iemand ondanks alles de moed zich uit te spreken.

Marianne Vogel is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze vijfde Berlijnthriller rond het sympathieke speurdersduo Banks en Arends is net als haar eerdere thrillers gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Brecht gaat voor recht
Marianne Vogel
Aspekt, 2021
ISBN 9789464247893 
€ 19,95 (paperback)
€   8,95 (ebook)

Bestel Brecht gaat voor recht bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.