berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Gloriedagen - Corina Bomann (Waldfriede 1)

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi staat op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. 

Berlijn_Boeken_Corina_Bomann_GloriedagenDan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – dat een chic sanatorium voor de rijken was – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

De Eerste Wereldoorlog heeft in Berlijn diepe wonden achtergelaten, de Spaanse griep en armoede grijpen om zich heen, en de nog jonge Weimarrepubliek weet zich nauwelijks staande te houden omdat nationalistische stemmen dagelijks aan kracht winnen. Het is voor Conradi moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar het personeel van Waldfriede is vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

Deel 2, Lichtpunt, verscheen maart 2023 en speelt 10 jaar later, in 1929.  

Corina Bomann (1974) woont een deel van het jaar op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven, en een deel van het jaar in Berlijn. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten.

In de pers
- ‘Bomann lezen is genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf
- ‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC Handelsblad
- ‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Gloriedagen - Waldfriede 1
Corina Bomann
Boekerij, 2022
ISBN 9789022595510
€ 21,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)
€ 19,99 (luisterboek)

Bestel Gloriedagen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com  

Bestel Gloriedagen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn