berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spree

Lichtpunt - Corina Bomann (Waldfriede-2)

Berlijn, 1929. Het Waldfriede-ziekenhuis heeft eindelijk naam heeft gemaakt maar de toekomst dreigt er radicaal anders uit te gaan zien. Er heerst enorme werkloosheid en armoede en mensen vallen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. 

Berlijn_Boeken_Waldfriede_Bomann_Lichtpunt_Corina_BomannDirecteur Louis Conradi voelt de veranderingen haarfijn aan en houdt de groeiende sympathie voor de partij angstvallig en nauwlettend in de gaten. Maar deze constante zorgen eisen hun tol en Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit. Voor zijn patiënten en zijn personeel moet hij zich sterk houden dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna Richter.

De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner laat een frisse wind door het ziekenhuis waaien. Kort na haar komst bloeit er tussen haar en dokter Rudolph Kirsch iets moois op. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst want Kirsch is namelijk Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net om hen heen zich steeds dichter sluit?

Lichtpunt is het tweede deel in de Walfriede-serie en speelt zich af tien jaar na deel 1, Gloriedagen. Maart 2023 komt dit tweede deel met stip binnen op nummer 1 in de CPNB Top 60.

Corina Bomann (1974) woont een deel van het jaar op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven, en een deel van het jaar in Berlijn. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten.

In de pers:
-‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC
-‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf
-‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Lichtpunt - Walfriede-2
Corina Bomann
De Boekerij, 2023
ISBN 9789022598108
€22,99 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Lichtpunten bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com    

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn