berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerst

Dean & David

Trek in een snelle hap? Fastfoodrestaurants hebben niet zo'n beste naam. Maar dat het ook anders kan bewijst Dean & David in Berlijn.

Voor het gezonde eten moet je doorgaans niet bij fastfoodrestaurants zijn, zo zegt men. Maar wat als je zin hebt in zo'n snelle hap?

Dean & DavidIn opdracht van N-TV testte het Deutsches Instituts für Service-Qualität een vijftiental fastfoodketens. Als beste kwam de in Nederland niet bekende keten Dean & David uit de bus (kwaliteitsbeoordeling: "zeer goed"). Volgens de testers kun je er lekker en vers voedsel krijgen. En met hun salades, wraps en vegetarische gerechten bieden zij ook aantrekkelijk en gevarieerd voedsel voor voedingsbewuste klanten. Bovendien - zeker niet onbelangrijk - adviseerde het vriendelijke personeel de klanten goed en ging het adequaat om met speciale verzoeken en wensen. De hele test kun je hier nalezen.

We zeiden het al: in Nederland is Dean & David onbekend. In Berlijn hebben ze daarentegen maar liefst negen vestigingen. Dus als je dan toch aan de snelle hap wil is Dean & David misschien nog wel een redelijk alternatief.

De eerlijkheid gebiedt overigens te zeggen dat Marché Mövenpick (met in Berlijn alleen een vestiging op vliegveld Tegel en vliegveld Schönefeld) in de test met een neuslengte verschil tweede werd.  

Dean & David
Vestigingen: Berlin Hauptbahnhof, Kurfürstendamm 21 (Kranzler Eck), Nürnberger Straße 14-15, Monbijouplatz 5, Potsdamer Platz 8, Friedrichstraße 96, Schönhauser Allee Arcaden, Karl-Liebknecht-Straße 7 en Mercedes Platz 1. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.